Sega mega drive

Kun on kyse retro-pelikonsoleista, ajattelevat useimmat spontaanisti 8-bittistä Nintendoa tai Super Nintendoa. Ei pidä kuitenkaan unohtaa fantastista Sega Mega Drive pelikonsolia (joka on Pohjois-Amerikassa tunnettu myös nimellä Sega Genesis)

Lanseerauas ja konsolisota

Sega Mega Drive lanseerattiin Japanissa vuonna 1988, mikä teki siitä yhden markkinoiden ensimmäisistä 16-bitin pelikonsoleista. Sega ei kuitenkaan onnistunut käyttämään tätä edukseen dominoidakseen markkinoita ennen kuin Nintendo lanseerasi oman 16-bitin konsolinsa Super Nintendon. Sen sijaan syttyi valtava konsolisota, joka vastaa nykyistä mittelöä Xboxin ja Playstationin välillä.

Yksi mainosslogan, joka kuvaa tilannetta loistavasti oli: ”Genesis does what Nintendon’t”. Sega yritti ottaa sodassa aseman ”coolimpana” konsolina kun taas Nintendo oli tylsempi vaihtoehto, joka ei myöskään teknisesti vetänyt sille vertoja. Tärkeä osa Segan mainoskampanjaa oli sen maskotti Sonic ja peli, jossa tämä hauskannäköinen siili oli päähenkilönä. Ensimmäinen Sonic-peli lanseerattiin vuonna 1991 eikä se ollut ainoastaan tärkeä osa konsolisotaa vaan se oli meidän mielestämme myös mielettömän hauska peli. Emmekä vaikuta olevan ainoita, jotka ovat tätä mieltä, sillä pelistä tuli nopeasti hitti.

Kuoren alla oleva teknologia

Sega Mega Driven sisällä oli Motorola-prosessori nimeltä Motorola 68000, joka tikitti 7,6 MHz kellotaajuudella. Tätä voidaan verrata Super Nintendon 2,68MHz (mallista riippuen) kellotaajuuden prosessoriin. Tämän olisi voinut ajatella antavan Sega Mega Drivelle reilun edun, mutta sen muut tekniset ominaisuudet eivät olleet yhtä vakuuttavia, sillä Sega lanseerattiin 2 vuotta aiemmin. Segassa oli esimerkiksi 64 kB RAM muistia Nintendon 128 kB:hen verrattuna. Segan konsoli pystyi näyttämään 64 eri väriä samanaikaisesti kun taas Nintendo kykeni 256 väriin ja Super Nintendo oli parempi myös maksimaalisen resoluution osalta.

Se mikä kuitenkin oli erittäin mahtavaa (joskaan ei täysin virheetöntä) oli, että Sega lanseerasi Sega Meganetin. Sega Meganet oli yksi maailman ensimmäisistä online-peliratkaisuista ja tämä oli todella edistyksellistä. Meganet lanseerattiin jo vuonna 1990 ja se toimi Mega Modem-lisätarvike hankittaessa. Sen avulla pystyi lataamaan muutaman pelin ja pelata niitä muiden toisaalla istuvien kavereiden kanssa. Ongelma oli, että pelejä oli vain muutama ja Segalla oli ongelmia kyseisen palvelun kanssa.

4 toukokuuta 2017

ASUS ROG Pugio & Strix Evolve

Asusin kaksi viimeisintä pelihiirtä ovat vihdoinkin tavoittaneet meidät ja olemme erittäin vaikuttuneita näistä pikku veijareista. Jos haluat tutustua niihin tarkemmin, tarjoamme tässä pienen kuvakoosteen ja ensimmäiset ajatuksemme niistä.

Tietovisa: Tunnistatko nämä indie-pelit?

Markkinoilta löytyy paljon upeita indie-pelejä, mutta kuinka monta tunnistat? Tässä tietovisassa tulet näkemään kuvakaappauksia ”tunnetuista” indie-peleistä ja sinun tehtäväsi on arvata mistä pelistä on kyse. Kuinka monta saat oikein?

Tietovisa: Pelisitaatit

On olemassa paljon tunnettuja eri peleistä lähtöisin olevia sitaatteja, jotkut enemmän muistamisen arvoisia kuin toiset. Mutta kysymys on, luuletko osaavasi yhdistää oikean sitaatin oikeaan peliin? Niin kuin Duke Nukem olisi asian ilmaissut; ”Come get some!”

Pac-Man

On olemassa vain muutamia pelejä, joilla on sama klassikko-status kuin Pac-Manilla, joten ajattelimme omistaa tämän TBT:n juuri Pac-Manin historialle. Muita kulttipelejä oli Tetris, Pong ja Space Invaders, mutta ne saavat odottaa vielä hetken ennen kuin niille omistetaan oma TBT.