Hiiret

Mikäli etsit tietokoneeseesi uutta pelihiirtä, löydät etsimäsi valikoimastamme - huolimatta siitä tarvitsetko yksinkertaista FPS-hiirtä vai hiirtä, jossa on niin monta painiketta, että muistat tuskin mikä tekee mitäkin.

Hiiret

Langallinen vai langaton?

Pelihiiret ovat monesti langallisia, sillä langattomiin hiiriin ei monien pelaajien mielestä voi täysin luottaa. Tämä ei tosin enää nykyään ole täysin totta, sillä markkinoilta löytyy nykyään useita erittäin suorituskykyisiä langattomia hiiriä, jotka eivät pätki lainkaan. Näiden paristojen kesto on myös huomattavasti aiempaa parempi, mutta vaarana on toki yhä, että unohdat ladata hiirtä ja se alkaa temppuilla juuri kesken tärkeää pelisessiotasi. Langallista hiirtä käyttäessäsi ei tarvitse koskaan olla huolissaan siitä, että hiiresi alkaa vetelehtiä LAN-tapahtumassa tai vastaavassa, jossa on paljon langallisia verkkoja saman katon alla.

Lisäpainikkeet

Kaikissa hiirissä oli aikoinaan lähes poikkeuksetta vain kaksi painiketta, kunnes niihin pikkuhiljaa alkoi ilmestyä lisää ja lisää painikkeitta. Vieritysrullasta tuli normi ja kolme painiketta on nykypäivänä usein minimi. Pelihiirissä saattaa nykyään olla jopa 20(!) painiketta, joten kysymys kuuluu; Kuinka monta juuri sinä tarvitset? Pelihiiret voidaan jakaa suurpiirteisesti kahteen kategoriaan, FPS-pelihiiret ja RPG-pelihiiret.

FPS-hiirissä ei tarvita 6-8 painiketta enempää, vaan niiden tärkein ominaisuus on tarkkuus. Hiiret, joissa on enemmän painikkeita, on suunnattu pääasiassa MMORPG-pelien ja vastaavien pelaajille.

Tämä johtuu siitä, että näissä peleissä on usein huomattavasti paljon enemmän toimintoja, jotka on hyvä olla nopeasti käsillä.

Yleistä

On olemassa paljon muitakin ominaisuuksia, joita on hyvä harkita pelihiirtä hankittaessa. Tihettyjen hiirien muotoa voidaan säädellä juuri kätesi muotoon sopivaksi. Monien pelihiirien painoa voidaan myös säätää toivotuksi laittamalla niihin lisäpainoja. Lisäksi muun muassa DPI on ominaisuus, joka on pelaajille tärkeä. Tihettyjen hiirien DPI-asetuksia voidaan muuttaa käytön aikana.

Lisäksi tulee tehdä valinta optisen ja laserhiiren välillä. Ja nämä olivat vain muutama ominaisuuksista. Suosituimpia pelihiirten valmistajia ovat Razer, Logitech, Steelseries, Contour, Qpad ja Corsair.