Näppäimistö

Näppäimistö

Pelinäppäimistöjä vertaillessa voidaan yleisesti ottaen sanoa, että laatu maksaa.

Saatavilla olevien näppäimistöjen valikoima on suuri ja oikea valinta riippuu täysin mieltymyksistäsi ja budjetistasi. Pelinäppäimistöjä vertaillessa voidaan yleisesti ottaen sanoa, että laatu maksaa.

Langaton vai ei?

Tätä mietitään monesti tavallista näppäimistöä ostettaessa, mutta ei niinkään pelinäppäimistön kohdalla. Tämä johtuu siitä, että markkinoilla on tuskin lainkaan langattomia näppäimistöjä. Langattomien näppäimistöjen virrankulutus on korkea, sillä niissä on lukematon määrä toimintoja. Pelaajat valitsevat monesti myös langallisen näppäimistön minimoidakseen viiveet ja yhteyden katkeilemisen. Mikäli kuitenkin tahdot langattoman pelinäppäimistön, löytyy valikoimastamme myös näitä.

Tastetype

Näppäimistön tärkein puoli on luonnollisesti näppäimet ja niiden tuntuma, joka vaihtelee eri näppäimistöjen välillä. Useimmissa pelinäppäimistöissä on Cherry MX-näppäimet, mutta näitä on erityyppisiä ja tuntuvat erilaisilta käytöiltä. Tutustu näihin lähemmin lukemalla tuotteiden tuotekuvaukset ja käy Cherry MX:n kotisivulla ymmärtääksesi mitä ominaisuuksia kullakin painiketyypillä on.

Jos budjettisi antaa perään, suosittelemme kuitenkin välttämään näppäimistöjä, joissa on kuminen mekaniikka. Myös joissakin kalliimmissakin näppäimistöissä on tämän tyyppinen mekaniikka.

Macro-painikkeet

Näppäimistöön järkevästi sijoitetut macro-painikkeet ovat useimmille pelaajille tärkeä ominaisuus. Näihin ohjelmoitaviin erityispainikkeisiin voit ohjelmoida käteviä peleissäsi tarvitsemiasi toimintoja. Tietty pelit vaativat enemmän kuin toiset, joten ota tämäkin huomioon valitessasi näppäimistöä. Katso myös miten painikkeet on sijoiteltu, jotta näppäinasettelu sopii pelityyliisi.

Yleistä

Näppäimistöjen ergonomisuus jää monesti huomiotta, vaikka se onkin erittäin tärkeä aspekti monesti tuntikausia kestävissä pelisessioissa, jolloin käden hyvä asento näppäimistöllä on ratkaisevan tärkeää.

Jos näppäimistössä ei ole sisäänrakennettua rannetukea, suosittelemme hankkimaan sellaisen erikseen. Toinen erittäin tärkeä ominaisuus on valaistus, joka saattaa tavallisissa näppäimistöissä tuntua täysin tarpeettomalta, mutta pimeissä tiloissa pelattaessa valaistus auttaa näkemään mistä painat. Tietyissä näppäimistöissä on myös RGB-valaistus, jolla voit asettaa jokaisen näppäimistön loistamaan erivärisinä. Tästä on hyötyä etenkin kun tahdot korostaa tärkeitä WASD-näppäimiä. Corsair, Steelseries ja Logitech ovat kolme tunnetuinta pelinäppäimistöjen valmistajaa.