TV lisätarvikkeet

Tarve useammille 3D-laseille?

Löytyykö kotoa 3D-tv mutta laseja ei ole tarpeeksi, jotta koko perhe tai kaverijengi voisi nauttia 3D:stä samanaikaisesti? Meiltä löytyy ratkaisu.

Nykyään tv-laitteet ja projektorit käyttävät kahta eri tekniikkaa, mitä tulee 3D -laseihin: passiivista ja aktiivista. Jos tarkoituksena on ostaa useampia laseja tv:tä varten niin kannattaa olla tarkkana siinä, että ostaa lasit, jotka ovat yhteensopivat television kanssa. Yhden valmistajan lasit eivät välttämättä toimi toisen valmistajan tv-laitteen kanssa.

Passiiviset lasit

Passiiviset 3D-lasit ovat lasit, jotka eivät vaadi sisäänrakennettua elektroniikkaa toimiakseen. Tekniikka sisältää sen, että polarisoiva lasi hylkii tietynlaista valoa ja tällä tavoin tv-laite voi lähettää eri kuvia vasemmalle ja oikealle silmälle. Tätä tekniikkaak äytetään myös elokuvateatterissa ja etuna on se ettei laseja tarvitse ladata. Tulee huomioida, että on olemassa eri polarisointitapoja, ja vaikka eri lasit muistuttavat toisiaan, ne eivät välttämättä toimi saman tv-laitteen kanssa.

Aktiiviset lasit

Aktiiviset lasit tarvitsevat virtaa toimiakseen. Lasit koostuvat lcd-paneelista, joka voi vaihdella läpinäkyvän ja mustan välillä. Tämän paneelin ansiosta lasit voivat vaihdellen näyttää halutun kuvan halutulle silmälle kun lasit on synkronisoitu tv-laitteen kanssa.

Lue lisää

}