Digitaalikamerat – kun puhelin ei riitä

Sinulla on mitä luultavimmin kännykässäsi kamera, mutta sen käytössä ja kuvanlaadussa on suuri ero oikeaan digitaalikameraan verrattuna.

Markkinoilla on suuri määrä eri digitaalikameroita ja mikä niistä sopii kullekin käyttäjälle on hyvin yksilöllistä. Ajattelimme siksi käydä läpi muutaman asian, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon, kun olet valitsemassa itsellesi kameratyyppiä.

Järjestelmäkamera vai kompaktikamera?

Nykyisin on olemassa kolme eri kameran päätyyppiä, joilla kaikilla on hyvät ja huonot puolensa. Meiltä löytyy kompaktikameroita, järjestelmäkameroita ja kompakteja järjestelmäkameroita, ja tässä tulee hieman tietoa niiden eroista.

Kompaktikamerat

Kompaktikamerat ovat kameroita, joihin et voi itse vaihtaa mm. objektiivia. Useimmat kompaktikamerat ovat pienikokoisia juuri siksi, että niiden mukana pitäminen olisi helppoa, mutta myös hieman isompia malleja löytyy. Tähän kategoriaan kuuluu esimerkiksi hybridikamerat, sekä superzoom-kamerat, jotka ovat täydellisiä lomamatkoille, koska niillä voi kuvata laajoja maisemia ja kaukana olevia kohteita.

Järjestelmäkamerat

Järjestelmäkamerat ovat suuria kameroita, joihin voit vaihtaa objektiivin kuvauskohteesta riippuen. Niissä on eri kameratyypeistä paras kuvanlaatu ja niillä saa hyvin kuvattua myös nopeita liikkeitä. Huonompi puoli on, että sinun täytyy ostaa eri objektiiveja eri käyttötarkoituksiin, ja että järjestelmäkamerat ovat usein suuria ja painavia.

Kompaktit järjestelmäkamerat

Tämä on kahden muun kategorian yhdistelmä. Nämä kamerat ovat useimmiten pieniä, kuten kompaktikamerat, mutta niissä on parempi kuvanlaatu ja ne ovat parempia liikkuvien kohteiden kuvaamisessa. Nämä kaksi etua, jotka niillä on kompaktikameroihin verrattuna, ovat samat, jotka järjestelmäkameroilla on niihin verrattuna. Kompaktit järjestelmäkamerat ovat kuitenkin hyvä kompromissi ja niiden kuvanlaatu on lähestulkoon samaa luokkaa – tai jopa samaa – kuin suuremmissa järjestelmäkameroissa.

Luokka

Suodatin