Reitittimet ovat digitaalisen kodin sydän, ja juuri tämän laitteen kanssa ei kannata säästellä. Reititin pitää huolen siitä, että kaikkien yhdistettyjen laitteiden yhteys pelaa ja että ne pysyvät yhteydessä nettiin. Mitä useampia yhdistettyjä laitteita omistetaan, sitä tärkeämmän roolin reititin saa.

Jos kotoa löytyy ainoastaan tietokone ja puhelin, jotka halutaan yhdistää reitittimeen, niin voidaan hankkia melko edullinen malli, ehkä jopa se jonka netintarjoajalta saa. Jos kuitenkin käytetään Netflixiä samalla kun surffaillaan, ja joku kotona pelaa online-pelejä niin kannattaa pohtia kehittyneemmän mallin ostamista.

Nopeus

Nopeus mitataan Mbps:nä mikä tarkoittaa megabittiä sekunnissa. Mitä korkeampi numero, sitä nopeammin reititin voi siirtää tietoa kahden yksikön välillä ja on tärkeä ottaa huomioon reitittimen nopeus erityisesti kun siirretään suuria tiedostoja tietokoneen ja NAS:n välillä.

Signaalivoimakkuus ja antennit

On olemassa kahdenlaisia signaalivoimakkuuksia wifille ja nämä ovat 2,4 GHz ja 5 GHz. Eron näiden välille tekee sen että 5 GHz on usein se nopeampi versio, kun taas 2,4 GHz ei ole yhtä herkkä häiriöille, esimerkiksi seinille jotka katkaisevat signaalin. Erilaisilla reitittimillä on myös erilaisia antenneja ja useampi antenni ei ole koskaan huono idea.

Portit

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä erilaisilla langattomilla reitittimillä on lukuisia portteja langallisille liitännille. Nämä ovat tarpeellisia jos verkkoon halutaan yhdistää laitteita kaapeleiden avulla, esimerkiksi jos ne eivät tue langatonta verkkoa.

Luokka

Suodatin