Chat

DSLR-kamera vai peilitön kamera? Kumpi niistä olisi sinulle paras?

Logotype

Peilittömien järjestelmäkameroiden valikoima kasvaa joka vuosi. Mahdollisuuksia ja objektiiveja on yhä enemmän, joten nyt voi olla aika siirtyä DSLR-kamerasta peilittömään kameraan. Lue kahden järjestelmän eroista täällä, niin me autamme sinua valitsemaan itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Canon EOS R -järjestelmäkamerat, joka on saatavana sekä APS-C- että täyden kennokoon rungoilla, tarjoavat sekä ammattilaisille että aloitteleville valokuvaajille monia etuja taitojensa parantamiseen. Kysymys on kuitenkin siitä, kumpi sopii itselle paremmin, kompakti peilitön kamera vai uusi DSLR-kamera.

Ensimmäinen ero: paino ja koko

DSLR-kameroissa on sisäänrakennettu peili tai pentaprisma valon suuntaamiseksi optiseen etsimeen. Peilittömissä kameroissa tätä tekniikkaa ei ole, joten ne ovat pienikokoisempia ja kevyempiä. Siksi Canonin peilittömät kamerat on helpompi napata mukaan.

Toinen ero: objektiivin kiinnitys

Canonin DSLR-kameroissa käytettävä kiinnike (EF ja EF-S) esiteltiin vuonna 1987. Silloin luotiin vakiintunut järjestelmä, joka mahdollistaa useiden yhteensopivien ja eripituisten objektiivien käytön. Näitä objektiiveja on saatavana monissa eri hintaluokissa, niin että sekä ammattilaisille että aloitteleville valokuvaajille on sopivia vaihtoehtoja. Peilittömien järjestelmäkameroiden kanssa ei vielä ole näitä monia vaihtoehtoja, mutta Canon EOS R -järjestelmäkamerat ovat tuomassa markkinoille uusia innovaatioita ja uusia vaihtoehtoja säännöllisesti, nyt ja tulevaisuudessa.

Kolmas ero: automaattitarkennus

Automaattitarkennus on tärkeä ominaisuus monissa kameroissa. DSLR-kameroiden yhden pisteen automaattitarkennusta on muutettu peilittömissä järjestelmäkameroissa. Peilittömät kamerat voivat hallita Canonin uusinta Dual Pixel CMOS AF II -automaattitarkennusjärjestelmää, jossa jokaista kuvakennon pikseliä käytetään sekä tarkentamiseen että kuvaamiseen. Näin EOS R -järjestelmäkamera voi tarkentaa samaan tapaan kuin EOS D tarkentaa etsimen läpi. Näiden kahden järjestelmän suurin ero on se, että peilittömällä järjestelmäkameralla voidaan valita automaattitarkennuspiste mistä tahansa kuvakehyksen kohdasta. Näin voidaan seurata esimerkiksi kasvoja, silmiä ja eläimiä tavalla, joka ei ole mahdollista DSLR-kameralla.