Vie valokuvaus seuraavalle tasolle

Logotype

Canonin peilittömien järjestelmäkameroiden ja lisävarusteiden valikoima kasvaa joka vuosi. Kamera- ja objektiivivalikoiman kasvaessa on hyvä aika vaihtaa peilijärjestelmäkamerasta (DSLR) peilittömään kameraan. Täältä voit lukea näiden kahden järjestelmäkameratyypin eroista. Dustin auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Canonin EOS R -kameroita on saatavana sekä APS-C-kennolla että täysikokoisella kennolla. Ne tarjoavat valokuvaajille laajan valikoiman toimintoja ja reilusti suorituskykyä auttaen sekä ammattilaisia että aloittelijoita parantamaan valokuvaustaitojansa. Kysymys kuuluukin, kannattaako hankkia moderni peilitön kamera vai uusi DSLR-kamera?

Ensimmäinen ero: elektroninen etsin

DSLR-kameroissa on sisäänrakennettu peili ja pentaprisma, joka kohdistaa valon optiseen etsimeen. Peilittömät kamerat eivät tarvitse tätä tekniikkaa, sillä niissä on elektroninen etsin eli korkearesoluutioinen näyttö, jossa kuvattava kohde näkyy. Niiden etuna on, että lopullisen kuvan näkee niin valotuksen, väriasetusten kuin sommittelun suhteen jo ennen kuvaamista.

Toinen ero: objektiivin kiinnitys

Canonin DSLR-kameroissa käytettävä objektiivin kiinnitys (EF ja EF-s) otettiin käyttöön vuonna 1987. Järjestelmä on vakiinnuttanut paikkansa ja sisältää monia yhteensopivia objektiiveja useilla polttoväleillä. EOS R -kameroihin sopivat uuden sukupolven RF-objektiivit ovat aiempia vaihtoehtoja pienikokoisempia ja tarjoavat parempaa optista suorituskykyä sekä nopeampaa automaattitarkennusta. Luonnollisesti EF- ja EF-s-objektiiveja voi käyttää EOS R -kameroissa sovittimen kanssa suorituskyvystä tinkimättä.

Kolmas ero: automaattitarkennus

Automaattitarkennus on tärkeä toiminto nykyaikaisissa kameroissa. Peilittömissä EOS R -kameroissa on Canonin ainutlaatuinen Dual Pixel CMOS AF -automaattitarkennusjärjestelmä, jossa jokaista kennon pikseliä käytetään sekä tarkennukseen että kuvaamiseen. Siten EOS R -sarjan järjestelmäkamera voi tarkentaa tehokkaammin kuin DSLR-kamerat ja seurata kohteita helposti koko kuva-alueella. Se voi tarkentaa kasvoihin, silmiin, eläimiin tai ajoneuvoihin tarkkuudella, joka ei vain ole mahdollista DSLR-kameralla.