GH6: Seuraavan sukupolven LUMIX

Panasonic esitteli vuonna 2009 LUMIX GH -sarjan ensimmäisen DMC-GH1-mallin ja uuden hybridivalokuva- ja videokonseptin. Siitä lähtien GH-sarja on kehittynyt käyttäjien toivomilla innovatiivisilla ominaisuuksilla, ja nyt siitä on tullut kaikkialla maailmassa luojien maineikas valinta, sillä se on suorituskykyinen, helposti liikuteltava ja kestävä. Sarjan uusin tulokas on LUMIX GH6, joka rikkoo peilittömien kameroiden rajoja.

GH6

  • Rajoittamaton tallennus jopa 5,7 K / 60 p, 4:2:2 10-bittinen
  • Pro Res HQ:n sisäinen tallennus takaa parhaat yksityiskohdat ja nopeimman työnkulun
  • Nopea 4 K / 120 p-kuvasuhde takaa tasaisen toiminnan
  • 300 kuvaa sekunnissa dynaamista hidasta liikettä varten

Ensimmäisenä LUMIX-kameroissa: videokuvaus Apple ProRes -koodekilla

Käyttämällä CFexpress Type B -korttia (MOV, 5,7K, 5728x3024, 29,97p/25,00p/24,00p) voit kuvata kameralla sisäisesti ProRes 422 HQ- ja ProRes 422 -koodekkien videoita. Nämä ovat alan ammattistandardeja, jotka tuottavat hyvän kuvanlaadun pienellä pakkauksella. Tämä vähentää merkittävästi tietokoneen työkuormitusta jälkikäsittelyssä ja mahdollistaa epälineaarisen editoinnin (NLE) tietoja muuntamatta, mikä sujuvoittaa työnkulkuasi alusta loppuun.

- Apple ja ProRes on Apple Inc. -yhtiön tavaramerkki tai rekisteröity tavaramerkki Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Rajaton 4:2:2 10-bittisen C4K/4K 60p/50p -videon tallennusaika

GH6 on ensimmäinen LUMIX-kamera, joka tarjoaa 4:2:2 10-bittistä C4K/4K 60p/50p sisäistä tallennusta. Se mahdollistaa rajattoman tallennusajan,* kun sitä käytetään suositellussa käyttölämpötilassa.** Se sopii ihanteellisesti pienille tuotantotiimeille ja vaativiin oloihin, joissa liikkuvuus ja korkea laatu ovat välttämättömiä. Se sallii myös samanaikaisen sisäisen ja ulkoisen tallennuksen HDMI-lähdöstä.

*Taatussa käyttöympäristössä. Akkukäytössä. Tallennusaika määräytyy akun ja tallennuslaitteen kapasiteetin perusteella.

**-10–40 ℃.

- Vastaa tarkkuutta 4K (4096×2160), jonka on määrittänyt Digital Cinema Initiatives (DCI).

- Tähän tarvitaan CFexpress-kortti tai SD-muistikortti, jonka videonopeusluokka on 90.

10-bittinen 5,7K 50p/60p -tallennus

LUMIX GH6:n tarjoamat kuvaustilat 5,7K (5728x3024) 4:2:0 10-bittinen 60p/50p (17:9) ja 5,8K (5760x4320) 30p/25p/24p 4:2:0 10-bittinen anamorfinen (4:3) toimivat suuremmalla tarkkuudella ja bittinopeudella kuin koskaan aiemmin. Kamera tarjoaa uusinta huippuluokan kuvanlaatua, monipuolisuutta ja ilmaisumahdollisuuksia, joita tarvitaan elokuva-, televisio- ja kaikenlaisessa videotuotannossa.

7,5-portainen Dual I.S. 2 -kuvanvakain

5-akselinen Dual I.S. 2 -kuvanvakain yhdistää rungon kuvanvakaimen ja objektiivin O.I.S.-kuvanvakauksen ja kykenee siten tarjoamaan 7,5 porrasta korjausta.*

*Perustuu CIPA-standardiin (kierron/kallistuksen suunta: tarkennusetäisyys f=140 mm (35 mm:n kinovastaavuus f=280 mm), kun käytössä on H-FS14140.

HFR/VFR 10-bittinen tallennus

Hidastetun videon suurtarkkuustallennus on saanut viime aikoina suosiota videotuotannossa. Sitä voi nyt tehdä C4K/4K 10-bittisellä 120p/100p HFR (High Frame Rate, suuri kuvanopeus) -video- ja äänitallennuksella. LUMIX GH6 -kamerassa on myös laaja valikoima 10-bittisiä ALL-Intra-tallennustiloja huippuluokan editointiin, joten voit kuvata FHD 240p/200p HFR- ja FHD 240 kuvaa sekunnissa VFR (Variable Frame Rate, vaihteleva kuvanopeus) -videota. VFR-toiminnolla voit tallentaa jopa 12,5 kertaa hidastettua superhidastusvideota (FHD 10-bittinen 24p/300 kuvaa sekunnissa).

- Kennon suurin lähtötaajuus on 60 kuvaa sekunnissa, kun dynaamisen alueen tehostus on päällä.

Uusi Venus Engine -kuvaprosessori

Uusi Venus Engine tarjoaa noin kaksinkertaisen määrän käsittelytehoa aiempaan verrattuna. Se mahdollistaa uuden kennon suuren pikselimäärän nopean käsittelyn sekä suuren tarkkuuden ja suuren bittinopeuden videotallennuksen. Myös kuvan laatua on parannettu valtavasti. Uusi Intelligent Detail Processing tarjoaa entistä suuremman tarkkuuden, ja uusi 2D- ja suuren suorituskyvyn 3D Noise Reduction (videotallennukselle) optimoivat kohinanvaimennuksen. Tuloksena saadaan luonnollisia kolmiulotteiselta vaikuttavia kuvia, joissa on vähän kohinaa suurellakin herkkyydellä. Erittäin tarkka 3D-kaksoisvärienhallinta parantaa väritoistoa (kirkkautta, kylläisyyttä ja värisävyä), minkä ansiosta täyteläinen väritoisto vastaa entistä paremmin alkuperäistä.

Uusi 25,2 MP:n kenno

LUMIX GH6 -kamerassa on ensimmäisenä Micro Four Thirds™ -järjestelmän 25,2 megapikselin Live MOS -vakiokenno. Kennossa ei ole alipäästösuodatinta ei ole, joten se tuottaa ultrarealistisia yksityiskohtia suurella pikselinmäärällä ja tarkkuudella. Suuri lukunopeus mahdollistaa C4K/4K 120p -videotallennuksen ja sarjakuvauksen 75 kuvaa sekunnissa sähköisellä sulkimella, joka samalla minimoi rolling shutter -vääristymän.

- The Micro Four Thirds™ -nimi ja -logot ovat Olympus Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa, Euroopan unionissa ja muissa maissa ja muilla alueilla.

Panasonicin sitoutuminen jatkuvaan parantamiseen

Panasonic jatkaa LUMIX-valikoimansa jatkuvaa parantamista suorituskykyä parantavilla laiteohjelmistopäivityksillä. GH6:n laiteohjelmistopäivitys julkaistaan tulevaisuudessa seuraavilla ominaisuuksilla:

GH6

  • Cinema 4K ProRes 422 HQ / ProRes 422
  • FHD ProRes 422 HQ / ProRes 422
  • USB-SSD-suoratallennus
  • 4K 120p HDMI -videolähtö live-näkymässä
  • Cinema 4K 120p HDMI RAW -videodatalähtö ATOMOS Ninja V+ -järjestelmään

Luo laatua ammattikäyttöön

LUMIX GH6 kestää raskastakin kenttäkäyttöä. Sen etu- ja takakehys on painevalettu magnesiumseoksesta. Se kestää roiskeita, pölyä ja pakkasta -10 asteeseen saakka. Myös suljinyksikkö kestää noin 200 000 käyttökertaa

Joustava näyttö

LUMIX GH6 -kamerassa on 3,0 tuuman kallistettava ja kulmasäädettävä 3:2-kosketusnäyttö, jossa on 1 840 kuvapisteen erottelukyky. Kallistuva ja vapaasti kallistettava näyttö mahdollistaa joustavamman ja kätevämmän kääntelyn, vaikka kameraan olisi liitetty HDMI-kaapeli ja USB-kaapeli.

MF-apu videokuvauksen aikana*

Käyttäjä voi suurentaa näytön jopa kuusinkertaiseksi tarkennuksen tarkistamiseksi. Automaattitarkennuksen käyttäminen tai näytön napauttaminen MF Assist -tilassa saa GH6:n tarkentamaan valittuun alueeseen automaattisesti – myös tallennuksen aikana.

*Jopa 60p.*Ei toimi vaihtuvan kuvanopeuden tilassa.

Integroitu jäähdytys

Ylikuumeneminen voi olla vakava ongelma videokuvaamisessa, varsinkin jos erottelukyky ja kuvanopeus kasvavat. LUMIX GH6 tallentaa videokuvaa rajattomasti, kunhan kaikissa tiloissa on akku tai virtalähde. Lämpöä poistetaan tehokkaasti puhaltimen avulla.

Yhteensopiva analogisten objektiivien kanssa

LUMIX GH6 muistaa analogisten objektiivien, kuten anamorfisten tai vanhojen objektiivien nimen ja polttovälin, jotta kameran kehon sisäinen kuvanvakautus toimii automaattisesti näitä objektiiveja käytettäessä.

Kaksi korttipaikkaa

LUMIX GH6 -kamerassa on kaksi korttipaikkaa. CFexpress-kortti (tyyppi B) tukee videon sisäistä tallennusta 800 Mbps:n nopeudella tai suuremmalla nopeudella, mukaan lukien 5,7 K 30p ProRes 422 HQ ja C4K 60p ALL-I. SD-muistikortti UHS II V90 tukee videon sisäistä tallennusta 600 Mbps:n nopeudella tai sitä pienemmällä nopeudella. Tallennustavan voi valita myös Relay Recording-, Backup Recording- ja Allocation Recording -vaihtoehdoista käyttämällä sekä SD-muistikorttia että CFexpress-korttia.

Liittimessä on täysikokoinen HDMI (tyyppi A). Lisäksi pakkauksessa on kaapelilukon pidike HDMI/USB-kaapelille, jotta vältetään ongelmat, kuten irtoaminen laitteesta. LUMIX GH6 on yhteensopiva USB 3.2 Gen 2 -liitännän kanssa, joten kirjoittaminen ja lukeminen sujuu nopeasti.

Korkean kapasiteetin akku

2200 mAh:n suuritehoisen akun voi ladata kätevästi joko verkkovirralla tai USB-liitännän kautta. Se on myös USB PD (Power Delivery) -yhteensopiva, kun käytetään vastaavaa DMW-BTC15-akkulaturia. LUMIX GH6 on yhteensopiva myös Time Code IN/OUT -synkronoinnin kanssa flash-synkronointiliittimen ja BNC-kaapelilla varustetun BNC-muuntimen avulla. Tämä tekee useilla kameroilla kuvatun sisällön ei-lineaarisesta muokkaamisesta helppoa.

LUMIX DC-GH6 on oikea valinta LUMIX PRO -ohjelmaan. LUMIX PRO -ohjelma on tarkoitettu LUMIX-käyttäjien tueksi, kun he sitä eniten tarvitsevat. Se tuo tullessaan useita etuja käyttäjien oman maansa lisäksi muissakin maissa, joissa he vierailevat.

Osoitteessa www.lumix-pro.com on lisätietoja ja käyttöehtoja, jotka koskevat soveltuvia tasoja, maita ja tuotteita.

**Tämä artikkeli perustuu Panasonicin GH6-lehdistötiedotteeseen. Saat lisätietoja ominaisuuksista ja niiden rajoituksista lukemalla niistä alkuperäisestä artikkelista täältä **