Pysy kuulokkeiden nopean kehityksen tahdissa

Kuulokkeiden kehitys menee huimaa vauhtia eteenpäin, minkä vuoksi voi olla vaikea tietää, mitä kaikkea markkinoilla juuri nyt on ja minkälaisia eroja eri kuulokkeiden välillä on. Jotta saisit tietää uusimmista tekniikoista, nostamme tässä esiin joitakin kuulokkeita, joista me pidämme ja jotka ovat mielestämme hyviä.

headphones

Sennheiser Momentum 4 Wireless

Sennheiser on yksi ikonisimmista kuulokemerkeistä. Yrityksen kuulokkeet tarjoavat ensiluokkaista ääntä, tyylipuhdasta muotoilua ja korkeaa laatua. Sennheiser Momentum 4 on Momentum-sarjan päivitetty versio.

Sennheiser Momentum 4 Wireless tarjoaa alan parasta ääntä 42 millimetrin korkealaatuisen kaiutinelementin ansiosta. Kuulokkeissa on lisäksi mukautuva kohinanvaimennus, mikä tarkoittaa sitä, että ne mukautuvat ympäristön ääniin tai meluun. Lisäksi käytettävissä on Transparent-tila, joka päästää ympäristön äänet läpi, jos käyttäjä haluaa pysyä kärryillä ulkomaailman tapahtumista. Tämä malli on myös edeltäjiään miellyttävämpi käyttää, sillä fyysisiä painikkeita ei tarvita, vaan seuraavaan kappaleeseen voidaan siirtyä pyyhkäisemällä.

Sennheiser Momentum 4 erottuu edukseen myös akkunsa ansiosta. Se kestää käytössä jopa 60 tuntia, kolme kertaa Apple AirPods Max -kuulokkeita pidempään. Pikalatauksella saadaan neljä tuntia käyttöaikaa viidessä minuutissa..

Aiempiin sukupolviin verrattuna Momentum 4 -kuulokkeissa on tasapainoisempi ääni. Lisäksi basso on jykevä. Nämä kuulokkeet todellakin tarjoavat parasta vastinetta rahoille. Kuulokkeet on muotoiltu yhtenäisesti tuoteperheen muiden tuotteiden kanssa. Niiden pinta on sileä ja sanka harmaata kangasta Momentum 3 Wireless -kuulokkeiden kotelon tavoin.

Sony WH-1000 XM5

Sony WH-1000XM5 on 1000X-sarjan kovis. Se sisältää useita parannuksia aiempiin sukupolviin verrattuna, mutta on samalal myös hyvin samankaltainen niiden kanssa.

On heti selvää, että Sony WH-1000XM5 on muotoilultaan aiempia malleja tyylikkäämpi ja sulavalinjaisempi. Siinä on muun muassa portaaton istuvuuden säätö. Kosketusohjainten käyttö on helppoa ja yksinkertaista, ja niiden herkkyys on optimaalinen. Kätevissä kuulokkeissa on myös kätevä toiminto ympäristön äänien läpi päästämistä varten. Siten joku voi jutella kanssasi ilman, että sinun tarvitsisi keskeyttää toistoa. Toinen älykäs toiminto on Speak-to-chat, joka keskeyttää musiikin toistamisen kun alat puhua ja jatkaa, kun lopetat. Sony WH-1000XM5 erottuu kilpailijoistaan erityisesti kohinanvaimennuksensa ansiosta. Aiemmissa sukupolvissa oli myös hyvä kohinanvaimennus, mutta Sony WH-1000XM5 nostaa sen seuraavalle tasolle. Tuote todellakin on kohinanvaimennuksen suhteen yksi markkinoiden parhaista juuri nyt. Akku kestää uskomattomasti 30 tuntia kohinanvaimennustilassa.

Lyhyesti sanottuna Sony WH-1000XM5 päihittää kilpailijansa ja tarjoaa markkinoiden johtavaa kohinanvaimennusta. Uusimman sukupolven mallissa on myös monia hienoja toimintoja ja päivityksiä, jotka tekevät siitä tuotesarjan kovimman.

Jabra Elite 5

Jabra Elite 5 on Jabran Elite-sarjan odotettu 6. sukupolven malli. Se hyödyntää tehokasta hybriditekniikkaa, joka mahdollistaa aktiivisen kohinanvaimennuksen. Siten voit ohittaa muun muassa meluisat tietyöt ilman, että ne häiritsisivät kuuntelua.

Hybrid ANC -teknologia mahdollistaa erinomaisen äänenvaimennuksen paljon aiempaa suuremmalta äänialueelta. Voit olla varma siitä, että liikennekaaoksen tai purukumia jauhavan työkaverin aiheuttamat häiritsevät äänet eivät pääse korviisi asti. HearThrough puolestaan mahdollistaa nopean paluun todellisuuteen. Kun painat painiketta, kuulet välittömästi, mitä ympärilläsi tapahtuu. 6 mm:n kaiuttimet varmistavat unohtumattomat musiikkielämykset. SBC-, AAC- ja Qualcomm aptX -koodekit vahvistavat ääntä entisestään. Jabra Sound+ -sovelluksen avulla voit hienosäätää kuulokkeita tarpeidesi mukaan.

Akunkesto on 7 tuntia nappikuulokkeissa ja jopa 28 tuntia Qi-sertifioidun langattoman latauskotelon kanssa. Käytettävissä on myös pikalataustoiminto, jolla saa tunnin verran kuunteluaikaa vain kymmenen minuutin latauksella..

Jabra 5 Eliten sisältämä mullistava tekniikka ihastuttaa, mutta ilman käyttömukavuutta siitä olisi vaikea nauttia kunnolla. Jabran laboratorio on ottanut sen huomioon nappikuulokkeiden kehityksessä. Kehitystyössä on hyödynnetty korvaskannauksia ja tilastollisia mallinnusmenetelmiä, jotka paitsi takaavat käyttömukavuuden myös saavat kuulokkeet näyttämään hyviltä korvissa. Toisin sanoen sinun ei tarvitse tehdä valintaa ulkomuodon ja toiminnallisuuden välillä.

Teksti: Philip Aller