Blizzcon 2016

Tämän vuoden Blizzcon on nyt ohi ja kuten tavallista saimme tutustua moniin hauskoihin uutuuksiin ja moniin hienoihin e-sport innovaatioihin. Mikäli tapahtuma meni sinulta sivu suun ja haluat pikayhteenvedon sen tapahtumista, olemme koonneet kaiken ajankohtaisen Blizzardin maailmasta alle.

Overwatch

Suuri Overwatch-uutinen tämän vuoden Blizzcon-tapahtumassa oli uusi Sombra-hahmo. Sombra on hakkeri, jolla on konepistooli ja joka voi hakkeroida vihollishahmot ja eliminoida heidän valmiutensa käyttää kykyjään. Sompralla tulee myös olemaan teleporttilaite, jonka hän voi heittää ilmaan ja teleportoitua siihen. Saimme myös tutustua kahteen uuteen karttaan, Areenan Antarcticaan ja Controlin Oasikseen, sekä uusi arkaditila, jossa voi pelata 1vs1 tai 3vs3.

Viimeisenä muttei vähimmäisenä julkaisi Blizzard myös tiedon, että heillä on tarkoitus aloittaa ammattitason Overwatch-liiga ensi vuoden alussa.

Diablo

Diablo juhlii tänä vuonna 20-vuotis juhlapäiväänsä ja Blizzard on rekonstruoinut ensimmäisen pelin integroiden sen Diablo III:een. Tämä tarkoittaa muun muassa, että voit juosta 16 kerroksen läpi törmäten hirviöihin ja alkuperäiseen pääviholliseen ensimmäisestä pelistä. Toinen hauska ominaisuus on, että Blizzard on luonut suodattimen, jonka ansiosta peli näyttää alkuperäisversiolta ja voit liikkua kahdeksaan suuntaan, niin kuin pitääkin. Tämä tulee olemaan saatavilla jo seuraavalla viikolla PTR-palvelimella.

Ei tule myöskään unohtaa, että Diablo II tulee myös saamaan uuden Necromancer –luokan. Tämä luokka lanseerataan ensi vuoden puolella ja on ladattavissa nimellä Rise of the Necromancer.

Heroes of the Storm

HotS tulee myös saamaan pari uutta hahmoa. Tällä kertaa kyseessä on World of Warcraft-hahmot Varian Wrynn sekä Ragnaros, jotka ilmestyvät tähän suosittuun peliin. Varian on ladattavissa PTR-palvelimesta jo ensi viikolla kun taas Ragnaros tulee joulukuussa.

Hearthstone

Seuraava korttipeli Hearthstonen laajennus vie meidät Gadgetzaniin ja kun pääsemme sinne, tulemme saamaan suurehkon uutuuden. Pääsemme nimittäin näkemään niin kutsuttaja tri-class-kortteja, joilla voi pelata useassa luokassa. Yhteensä Mean Streets of gadgetzan peliin on odotettavissa 132 uutta korttia ja ne on tarkoitus lanseerata joulukuussa.

Starcraft

Tämä on mielestämme mahtavin uutuus tämän vuoden Blizzcon-tapahtumassa. Blizzard ilmoitti nimittäin aloittaneensa yhteistyön Googlen kanssa ottaakseen selvää voiko Googlen AI DeepMind auttaa heitä kehittämään RTS-pelejä. On tietenkin myös ajatuksena, että Google opettaa DeepMindille uusia asioita tämän yhteistyön kautta. Ehkä saamme pian nähdä äärimmäisen taitavia AI-pelaajia?