E3 2016 | Electronic Entertainment Expo

E3 messut ovat ehdottomasti maailman tärkeimmät pelimessut ja tässä tapahtumassa onkin kuluneiden vuosien aikana saatu nähdä esiteltävän kaikki klassiset peliuutuudet sekä pelikonsolit, kuten PlayStation 3 ja Nintendo Wii. E3 on lyhenne sanoista Electronic Entertainment Expo ja näille messuille pääsee osallistumaan ainoastaan pelaamisen parissa työskentelevät. Tästä huolimatta messuilla oli viime vuonna noin 50 000 kävijää.

15-17.6 päivitämme tätä sivua päivittäin viimeisimmillä messu-uutisilla, joten seuraa meitä täällä tai Facebookissa, ellet tahdo missata kuumimpia peliuutisia.

17. kesäkuuta - päivä 3.

Gears of War

Microsoftin klassinen pelisarja Gears of War on yksi suosikkimme toimintapelien joukossa. Pelisarjan seuraava osa lanseerataan lokakuussa. Jos fanitat juuri tätä peliä, voimme ilolla kertoa, että tämän vuoden E3-messuilla saatiin nähdä lisää gameplayta kyseisestä pelistä.

Project Scorpio

Yksi siisteimmistä E3-messuilla esitellyistä laitteistolanseerauksista oli ilman muuta Microsoft Project Scorpio. Project Scorpio on Microsoftin tuleva pelikonsoli, jonka on tarkoitus ilmestyä markkinoille ensi syksynä. Konsolin uudet ominaisuudet 4K ja VR ovat vahvoja trendejä ja ovat syynä konsolin pääsyyn puheenaiheeksi jo tässä vaiheessa. Microsoft ei tietenkään paljasta laitteesta vielä kovin paljoa, mutta olemme saaneet selville, että siinä on kokonaiset kuusi teraflopia verrattuna Xbox Onen 1,31 teraflopiin. Konsolista tulee toisin sanoen tulemaan erittäin tehokas.

Star Wars

E3 messuilla selvisi, että meillä Star Wars faneilla on tiedossa jännittävät ajat. Katso tämä video, jossa EA kertoo mitä on odotettavissa ja minkälaista Star Wars-pelin kehittäminen on.

Gwent

Mahtavassa The Witcher III pelissä on hauska peli itse pelin sisällä. Kyseessä on korttipeli nimeltä Gwent ja monien pelaajien pyynnöstä pelin luojalle CD Projekt Redille, tulevat pelin kehittäjät nyt lanseeraamaan Gwentin erillään The Witcher III:sta. Pelin beta-versio on saatavilla jo syyskuussa.

Dead Rising 4

E3-messut tuntuvat keskentekoisilta ilman puhetta zombieista. Tänä vuonna sai Dead Rising 4 aseman vuoden zombie-pelinä. Hivenen eriskummallisen trailerin välityksellä saamme tietää, että peli lanseerataan jouluksi ja että klassinen ja pidetty hahmo Frank West tekee come backin. Yllättävää, mutta hauskaa!

16. kesäkuuta - päivä 2.

Zelda: Breath of the Wild

Nintendon esittelemä uusi Zelda-peli ei tullut yllätyksenä, mutta olemme toki silti innoissamme siitä. Uusi Zelda vaikuttaa omaavan kaiken mihin vanhat Zeldan pelaajat ovat tottuneet, mutta siinä on myös paljon uutuuksia. Peli on esimerkiksi enemmän ”open world” kuin aikaisemmat versiot. Pelin tarkkaa lanseerauspäivää ei vielä kuitenkaan tiedetä.

The Elder Scrolls: Skyrim: Special Edition

Monen mielestä 2011 vuoden Skyrim on yksi maailman parhaista peleistä, joten ei ole ihme, että Bethesda tahtoo säästää ja uudelleen käyttää mahdollisimman paljon sen alkuperäisiä ominaisuuksia. Siksi he esittelivätkin nyt E3 messuilla päivitetyn version kyseisestä pelistä, joka täyttää uuden konsolisukupolven vaatimukset. Uusi Skyrim lanseerataan jo tänä vuonna.

Mass Effect: Andromeda

Yksi peli, jota odotamme ehkä eniten ensi vuonna, on ehdottomasti seuraava Mass Effect. Vaikka tiedämmekin pelistä vielä kovin vähän, tiedämme, ettemme tule pettymään siihen.

The Last Guardian

Peli, joka on ollut uskomattoman odotettu jo kauan, on Sonyn The Last Guardian ja vaikka siitä ei kerrottukaan paljoa tämän vuoden E3-messuilla, pääsi kyseinen peli kuitenkin parrasvaloihin. Tämä johtuu siitä, että saimme vihdoinkin tietää milloin peli tullaan lanseeraamaan ja tämä tapahtuu on 25 lokakuuta. Odotamme siis innolla syksyä.

Xbox One Slim

Tämän vuoden E3-messuilla oli enimmäkseen peliuutuuksia, mutta siellä esiteltiin toki myös joitakin laitteita. Täällä voit tutustua uuteen versioon Microsoftin Xbox One konsolista, joka on nimeltään Xbox One S – S on lyhennys sanasta slim. Se on kokonaiset 40% pienempi kuin edeltäjänsä ja siinä on integroitu virtalähde sekä uusi käsiohjain. Konsolissa on lisäksi HD sekä 4K tuki ja se tarjoaa mahdollisuuden jopa 2 TB:n kiintolevylle.

15. kesäkuuta - päivä 1.

Resident Evil 7

Resident Evil on tunnettu pelisarja, joka on yksi Dustin Homen suosikkipeleistä. Siksi maltamme tuskin odottaa seuraavaa versiota, josta saimme hiukan esimakua vuotuisilla E3-messuilla. Peli lanseerataan valitettavasti vasta 24 tammikuuta eli ensi vuoden puolella, mutta jos omistat PlayStation Plussan voit testata demoa jo nyt. Parhainta tässä on se, että luvassa on paljon VR-toimintoja PlayStation VR:n käyttäjälle ja kukapa ei tahtoisi pelata kauhupelejä VR-ominaisuuksilla höystettyinä?

Call of Duty: Infinite Warfare

Kun tämä peli esiteltiin viimekuussa, se ei tullut positiivisena yllätyksenä kaikille, sillä monet olivat odottaneet ”tavallisempaa” Call of Duty-peliä. Odotamme innolla tätä futuristista peliä, jossa pääsemme lentämään muun muassa avaruusaluksella. E3-messuilla peliä esiteltiin lisää ja täällä voit nähdä gameplayn Ship Assault-pelitilasta.

Tätä peliä pääset pelaamaan 4. marraskuuta.

God of War

Sony aloitti lehdistötilaisuutensa E3-messuilla esittelemällä uuden God of War-pelin tämän gameplay-trailerin muodossa. Tällä kertaa peli pitäytyy pohjoismaisessa mytologiassa ja Kratosilla on tässä pelissä lisäksi poika. Peli näyttää tapansa mukaan mahtavalta eikä se ole koskaan aiemminkaan ollut pettymys.

Quake Champions

On vaikea pysyä housuissaan kun saa kuulla, että Quakesta on tulossa uusi versio! Odotamme innolla päästä hyppäämään mukaan tämän ”hype trainin” kyytiin, jota id Software kutsuu nopeaksi arena-shooter peliksi, niin kuin Quaken pitääkin olla. Kuinka innoissasi sinä olet?

Lisää tietoa pelistä saat vuotuisen Quakeconin aikana.

Fallout 4 DLC

Bethesda esitteli ison kasan Fallout 4 uutuuksia ja täältä löytyy jotakin jokaiselle. Meille jotka mieluummin rakennamme leirejä kuin pelaamme sotapelejä, ilmestyy viikon päästä DLC Contraptions, jossa on uutuuksia kuten hissit ja liukuhihnat. Tulossa on myös DLC, joka mahdollistaa omien holvien(!) rakentamisen. Pelissä voi myös leikkiä holvin asukkailla.

Viimeisenä, mutta ei vähimmäisenä tulee Nuka World, mikä on Nuka Cola-teemalla kaunistettuun huvipuistoon sijoittuva DLC.