IFA 2016 - Euroopan suurimmat IT-messut

Euroopan suurimmat
IT-messut

Euroopan suurimmat IT-messut

Raportoimme suoraan messumelskeen keskeltä.

IFA 2016

IFA-messut ovat Euroopan suurimmat ja tärkeimmät kuluttajaelektroniikkamessut. Suuret ja pienet valmistajat kokoontuvat tänne esitelläkseen viimeisimpiä tuotteitaan 150 000 neliömetrin kokoisissa messutiloissa.

Tämä on ehdottomasti Euroopan IT-mekka ja IFA-messuilla saamme nähdä vilauksen loppuvuoden aikana lanseerattavista laitteista ja teknologioista. Raportoimme täällä viikon ajan päivittäin viimeisimpiä ja tärkeimpiä messu-uutisia.

Päivitämme sivua päivittäin.

5. syyskuu - päivä 2

Philips ottaa askeleen OLED-markkinoille

Uusi 901F on TV kaikilla mausteilla

Messujen kuumin TV-lanseeraus oli luultavasti Philips 901F, eikä ihme, sillä tämän TV:n perään tulee moni kuolaamaan. 901F on Philipsin ensimmäinen OLED-TV ja tätä suunnitellessaan ei Philips ole todellakaan pihistellyt. TV:n paneeli on 55 tuumainen, siinä on 4K-resoluutio ja lisäksi HDR-teknologia, joka parantaa kuvaa entisestään. TV on lisäksi varustettu viimeisimmällä ambilight versiolla.

Philips on ilmoittanut TV:n ilmestyvän markkinoille tämän vuoden loppupuolella.

Hasselblad-kamera puhelimessa

Paras tämänhetkisistä puhelinkameroista?

Tämänkin vuoden IFA-messuilla lanseerattiin tavalliseen tapaan liuta uusia puhelimia, mutta mobiililaitelanseerauksista vaikuttavin ei tänä vuonna ollutkaan puhelin. Lenovon Moto Z-sarjan puhelimissa käyttäjä voi vaihdella takapuolelle kiinni klikattavia moduuleja, jotka tuovat puhelimeen eri toimintoja. Tämän vuotisilla IFA-messuilla Lenovo esitteli uuden moduulin ja tällä kertaa kyseessä oli itse Hasselbladin kanssa yhteistyössä suunniteltu kameramoduuli.

Tässä moduulissa on 12-megapikselin sensori, 10-kertainen optinen zoom ja erillinen laukaisija, joten puhelin toimii aivan kuten tavallinen kamera. Myönnettäköön, että puhelimesta tulee hiukan kömpelön kokoinen, mutta toisaalta vältyt erillisen kameran mukana raahaamiselta.

TomTom lanseeraa aktiivisuusrannekkeen

Laskee rasvaprosenttisi

Kaiken tyyppiset fitness-tuotteet ovat jo kauan olleet muotia tekniikan maailmassa. Olemme saaneet nähdä paljon terveellisiin elämän tapoihin liittyviä wearables-tuotteita lanseerattavan lähes kaikilta mieleen tulevilta valmistajilta.

IFA 2016 ei ole poikkeus ja yksi suosikeistamme on TomTom Touch. Tämä on pieni aktiviteettiranneke, joka muistuttaa monella tapaa monia muitakin markkinoilla olevia rannekkeita. Se mikä tekee TomTom Touchista erityisen, on että ranneke laskee käyttäjän rasvaprosentin ja lihasmassan. Tämän lisäksi rannekkeessa on tutut tavalliset toiminnot, kuten esimerkiksi pulssi- ja askelmittari sekä kello.

Xperia XZ on Sonyn uusi lippulaivapuhelin

Täynnä viimeisintä tekniikkaa

Sony esitteli viimeisimmän lippulaivansa, Xperia XZ:n ja olemme luonnollisesti tutustuneet siihen tarkemmin. Uudessa Xperiassa on Snapdragon 820 prosessori ja 3 GB RAM-muisti, joka tekee käytöstä jouhevaa myös vaativia sovelluksia käytettäessä. Puhelimessa on 5,2 tuuman näyttö ja siinä on 1920 x 1080 resoluutio. Kamera on uskomaton 23 megapikselinsä ansiosta ja siinä on laserpohjainen automaattitarkennusjärjestelmä, jonka ansiosta kamera pysyy vauhdissa mukana.

Tämä puhelin on lyhyesti sanottuna todellinen lippulaiva, ehdotonta huippupuhelinta peräänkuuluttavalle.

4. syyskuu - päivä 1

Vuoden painavin kannettava

8kg ja kaksi GTX 1080 näytönohjainta

Acer esitteli pitkän liudan uutuuksia tämän vuoden IFA-messuilla ja mielettömin niistä oli ehdottomasti Acer Predator 21 X, joka on ”kannettava” tietokone maksimaalista suorituskykyä peräänkuuluttavalle – sinulle, jota koneen paino ei häiritse. Tämä tietokone painaa nimittäin kokonaiset 8(!)kg. Jos kuitenkin jaksat raahata mukanasi 8 kg painoista tietokonetta, saat koneen jossa on kaksi GeForce GTX 1080 näytönohjainta, seitsemännen sukupolven Intel Core K-prosessori, jopa 4 TB SSD kiintolevy, viisi tuuletinta, mahdollisuus jopa 64 GB DDR4-muistiin sekä sisäänrakennettu Tobii eye-tracking.

Kuulostaako houkuttelevalta? Valitettavasti joudut odottamaan tammikuuhun asti, jolloin Acer aloittaa koneiden valmistamisen tilaustavarana.

Langatonta Bang & Olufsenilta

Tyyliä tuttuun tapaan

Bang & Olufsen lanseeraa IFA-messuilla kaksi uutta kaiutinta nimeltään BeoSound 1 ja BeoSound 2. Nämä uudet kaiuttimet on varustettu Bluetooth sekä wifi ominaisuuksilla ja niissä on mm. AirPlay-, Google Cast- ja DLNA-tuki. BeoSound 1 on näistä kahdesta pienempi ja toimii paristoilla, joten voit siirtää sitä mihin ikinä musiikkia tarvitsetkaan. BeoSound 2 on puolestaan suurempi kaiutin, joka vaatii virtalähteeseen kytkemisen. Kaiuttimet ovat lähes tulkoon saman näköiset, levittävät ääntä 360 astetta ja yhden ainoan kaiuttimen ääni voi täyttää koko huoneen.

Välty kaapelisotkuilta Yevo 1 kuulokkeilla

Täysin langattomat nappikuulokkeet

Onko sinulla kokemusta nappikuulokkeista, joiden kaapeli takertuu kiinni milloin mihinkin ja nykäisee napit pois korvistasi? Ehkäpä tämä uutuus on ratkaisu ongelmaasi. Ruotsalaisen Yevo Labsin Yevo 1 nappikuulokkeissa ei ole kaapeleita lainkaan. Nämä minimaaliset nappikuulokkeet painavat ainoastaan 8 grammaa per kuuloke, niihin ahdetusta huipputeknologiasta huolimatta. Kuulokkeiden akun kesto on noin kolme tuntia, joka riittää jo aika pitkälle, mutta kuunteluaikaa lisää tarvittaessa, voidaan kuulokkeita ladata mukana tulevassa kotelossa. Koteloon sisäänrakennetulla akulla lataat kuulokkeet jopa 4 – 5 kertaa peräkkäin, mikä mahdollistaa noin 15 tunnin käytön.

Kuulokkeiden on tarkoitus ilmestyä markkinoille jouluksi.