Tietokoneet

Kun hankit pelikonetta kannattaa huomioida, että pöytäkoneet ovat yhä nykyään yleisesti ottaen tehokkaampia kuin kannettavat.

Tämä johtuu siitä, että niiden tilaviin koteloihin mahtuu tehokkaammat näytönohjaimet, useampia kiintolevyjä sekä paremmat jäähdytysjärjestelmät, jolloin suoritin voidaan ylikellottaa maksimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Kannettavien tietokoneiden joukosta löytyy toki nykyään myös erittäin suorituskykyisiä tehopakkauksia, joten tätäkään vaihtoehtoa ei kannata sulkea kokonaan pois.

Tietokoneet

Pöytätietokoneet

Pöytämallisessa pelikoneessa on paljon etuja ja monet valitsevatkin siksi juuri pöytäkoneen. Siihen voi ensinnäkin asentaa paljon tehokkaampia komponentteja kuin kannettavaan tietokoneeseen, sillä sen kotelossa on enemmän tilaa ja siihen voidaan asentaa tehokkaampi jäähdytin. Pöytäkoneen komponentit on lisäksi huomattavasti helpompi vaihtaa ja päivittää. Haittapuolena on tosin luonnollisesti se, ettei sitä voi ottaa yhtä helposti mukaan.

Katso kaikki pöytätietokoneet

Kannettavat tietokoneet

Kannettavat tietokoneet eivät ole yhtä tehokkaita kuin pöytätietokoneet, sillä jäähdytykseen ei ole yhtä paljon tilaa. On kuitenkin olemassa paljon malleja, jotka ovat tarpeeksi tehokkaita useimpiin peleihin. Kun olet ostamassa pelikannettavaa tarkista mikä näytönohjain ja prosessori koneessa on ja mieti minkä kokoisen näytön tahdot, vai tahdotko lisäksi ulkoisen näytön. Joidenkin mallien muistin ja kiintolevyn/SSD-levyn voi vaihtaa jälkikäteen, mutta on aina parempi ostaa kone, joka alusta alkaen kone vastaa tarpeisiisi.

Katso kaikki kannettavat tietokoneet

17”

15”