Kotiteatteri & Hifi

Multiroom mahdollistaa kaikkien kodin kaiuttimien yhdistämisen

Jos omistetaan suurempi asunto tai asutaan talossa, niin multiroom-ratkaisu voi olla hyvä sen sijaan, että asetetaan eri stereoyksikköjä kaikkiin huoneisiin. Näin on myös mahdollista soittaa samaa musiikkia koko talossa jos vain halutaan.

Mikä on multiroom?

Multiroom-kaiuttimet ovat yksittäisiä kaiuttimia, jotka voidaan yhdistää verkkoon niin että ne voivat työskennellä, ja niitä voidaan ohjata kokonaisuutena. Ajatuksena multiroom-järjestelmälle on, että sen avulla voidaan joko soittaa samaa musiikkia kaikissa huoneissa, tai käyttää kaiuttimia yksittäin. Kaiuttimet voidaan myös usein ryhmittää niin että esimerkiksi keittin ja olohuoneen musiikki tulee samasta lähteestä, ja makuuhuoneen omastaan.

Sonos

Tunnetuin merkki, mitä tulee multiroom-järjestelmiin on luultavasti Sonos. Sonos perustettiin 2002 ja on yritys, joka otti esille tämän tyyliset tuotteet. Tänä päivänä löytyy kuitenkin paljon erilaisia vaihtoehtoja, koska useat suurimmista kodinelektroniikan valmistajista ovat panostaneet samantyylisiin tuotteisiin.