Docking station guide

Autamme sinua löytämään itsellesi sopivan telakointiaseman

Telakointiasema on kätevä laite, johon voit kytkeä esimerkiksi kannettavan tietokoneen tai näytön. Siten kaikki johdot yhdistetään yhteen ja samaan paikkaan, eikä johtosekasotku pääse häiritsemään. Mutta mistä tiedät, mikä niistä sopii sinulle parhaiten?

Lukemalla tämän minioppaan saat selville, mikä telakointiasema sopii parhaiten omiin tarpeisiisi. Aluksi on tärkeä määrittää, mihin telakkaa halutaan käyttää. Telakointiasemat voivat näyttää ensi silmäyksellä samanlaisilta. Ne kuitenkin eroavat toisistaan monin tavoin. Aloita kysymällä itseltäsi, minkälaisessa tilanteessa aiot käyttää telakointiasemaa.

Liikkeellä ollessa

Nämä telakointiasemat ovat erinomaisia, kun haluat kytkeä ulkoisen monitorin. Kun matkustat. Tai kun haluat esitellä jotain.

Työskenneltäessä kotoa käsin

Nämä telakointiasemat on tarkoitettu pienempiä, yhden ulkoisen näytön työpöytäkokoonpanoja varten.

Työskenneltäessä toimistolla

Nämä telakointiasemat on tarkoitettu useamman kuin yhden näytön yhdistämiseen. Täydellinen toimistoon, jossa on yleensä kotia enemmän tilaa.

Minkälaiseen porttiin aiot yhdistää?

Aloitetaan kannettavasta tietokoneesta. Mihin porttiin haluat yhdistää telakan? Katsot kannettavaa tietokonettasi ja varmista, että telakointiasema voidaan yhdistää haluamaasi porttiin.

Kannettavasta tietokoneesta riippuen, USB-C-portin kautta tietokone voidaan ladata ja yhdistää samanaikaisesti useisiin näyttöihin sekä oheislaitteisiin. Jos kannettavassa tietokoneessa on vain USB-3-portti, lataamiseen tarvitaan ylimääräinen virtajohto. Haluatko yhdistää kannettavan tietokoneen useisiin korkean resoluution näyttöihin? Siinä tapauksessa suosittelemme, että käytät Thunderbolt 3 -porttia, jos kannettavassa tietokoneessa on sellainen.

Mihin telakointiasemaa halutaan käyttää?

Mieti ensin, kuinka monta näyttöä, oheislaitetta ja kiintolevyä haluat telakointiasemaan yhdistää. Useimmat näytöt voidaan kytkeä HDMI-porttiin, mutta jos haluat kytkeä suuren resoluution näytön, harkitse DisplayPort (DP) -portin käyttöä sen sijaan.

Muista tarkistaa, minkälaiseen käyttöön kukin telakka sopii, ja valitse omiin tarpeisiisi sopiva telakka.

Onko sinulla tarvittavat johdot kaiken yhdistämiseksi?

Kun uskot löytäneesi sopivan telakointiaseman, varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat johdot. Jos esimerkiksi haluat käyttää DP-porttia näytön HDMI-portin sijaan, tarvitset siihen sopivan johdon. Muista myös valita johdon pituus oikein. Sen tulee olla riittävän pitkä yltääkseen telakalta kytkettävään laitteeseen.