Raportoimme suoraan CES 2018 messuilta

Maailman tärkeimmät tekniikkamessut.

Raportoimme suoraan CES 2018 messuilta

Maailman tärkeimmät tekniikkamessut.

CES 2018

Las Vegasissa järjestettävät CES-messut ovat maailman tärkeimmät messut kotielektroniikan ja muun tekniikan alueella. Siellä saamme ensimmäistä kertaa nähdä tulevan vuoden suuret tekniikkatrendit ja monet valmistajat esittelevät täällä suurimmat uutuutensa. Olemme tietenkin paikalla koko viikon ajan ja täältä voit lukea kaikkein tärkeimmistä asioista, joita messuilla esitellään.

Päivitämme sivua päivittäin.

12. tammi. - päivä 4

ASUS Qualcomm 835

Kaikkien kannettavien tietokoneiden heikko kohta on akun kestävyys. Vaikka kehitys onkin mennyt viime vuosina eteenpäin ja tänä päivänä meillä on huomattavasti parempi akun kesto kuin viime vuotena, niin akun kesto on vieläkin kannettavien tietokoneiden akilleen kantapää. Qualcomm ei halua rajoittaa sen nopeita ja virtaa säästäviä Snapdragon prosessoreita ainoastaan puhelimiin ja tabletteihin vaan he esittelevät CES 2018-messuilla kolme PC-kannettavaa, jotka käyttävät Snapdragon 835 prosessorina, joissa on jopa 22 tunnin akun kestävyys.

Microsoft on avustanut Qualcommia kehittämään tämän Windowsin erikoisversion, joka tukee ARM-prosessoreita ja jonka avulla valmistajat kuten Asus, Lenovo ja HP voivat käyttää Qualcommin Snapdragon-prosessoreita omissa kannettavissa tietokoneissaan. Snapdragon 835:n etu on se, että se on erittäin energiaa säästävä ja sitä voidaan näyttää näissä kolmessa uudessa tietokoneessa jopa 22 tunnin ajan, etten kuin niitä pitää ladata uudestaan.

Snapdragon 835-sirua seuraa myös X16-tuki LTE-verkolle, joka avaa uusia 1 Gbit/s siirtonopeuksia 4G-verkossa. Tämän vuoksi uudet Qualcommin tietokoneet eivät tule vain pitkällä akun kestolla vaan niissä on myös mahdollisuus olemaan aina kytkettynä verkkoon erittäin nopean mobiiliverkon kautta.

Ensimmäisen kolmen tietokoneen väliset hinnat ja saatavuus vaihtelevat ensimmäisten kolmen tietokoneen välillä mutta Asus NovaGo löytyy jo nyt ensimmäisen neljänneksen aikana markkinoilta, suunnilleen 650 ja 850 euron väliltä, riippune konfiguraatiosta.

Yevo 1

Yevo 1, joka julkaistiin viime vuoden CES-messuilla on nyt takaisin erittäin mielenkiintoisen ja hyvää tarkoittavan uutuuden kanssa. Normaalisti Yevo 1 rakennetaan muovista mutta tämä uusi Yevo 1 on erikoismalli, joka on rakennettu laittomien aseiden sulattamissa kerääntyvästä teräksestä.

Yevo- laitteistovalmistaja tekee yhteistyötä ruotsalaisen hyväntekeväisyysjärjestö Individuell Människohjälpin kanssa, joka ostaa laittomia aseita Guatemalasta, jotka se sitten sulattaa. Näiden laittomien aseiden terästä käytetään puolestaan uuden Yevo 1- version valmistamiseen, joka saa sitten ainutlaatuisen ulkonäön ja tätä metallia kutsutaankin loistavasti Humaniumiksi.

Yevo 1:n uusi Humanium-versio ei anna kuulokkeille vain joitain päivityksen tuomia etuja puhtaasti toiminnallisesti tai äänellisesti vaan se tekee näistä kuulokkeista myös paljon tyylikkäämmän samaan aikaan, kun valmistaja tuo kortensa kekoon tehdäkseen maailmasta vähän paremman paikan.

Tavallisesti Yevo 1:n kappalehinta on noin 330 euroa mutta tämä erikoisversio päätyy noin 530 euron hinnan paikkelille. Tämän erikoisversion tuotanto on vasta aloitettu ja Yevo ei vielä osaa sanoa, koska tuote tulee markkinoille.

11. tammi. - päivä 3

Razer Project Linda

Razer on tullut älypuhelinmarkkinoille puhelimella, jota lyhyesti ja ytimekkäästi voidaan kutsua Razer Phoneksi. Yksi tämän puhelimen suurimmista myyntivalteista on sen loistava näyttö, joka voi näyttää uskomattoman määrän kuvia sekunnissa ja se on samalla myös tarpeeksi tehokas ajamaan pelejä erittäin korkealla päivitysvaihtelulla.

CES 2018 messujen aikana Razer esittelee Linda-projektinsa, joka on lyhyesti sanottuna Razer Phonen lisälaite kannettavan tietokoneen ominaisuudessa. Ajatus tämän konseptin takana on se, että puhelin voidaan kytkeä helposti yhteen lisälaitteiden kanssa ja tämän jälkeen käyttäjällä on täysin toimiva kannettava tietokone, jonka keskuksena toimii puhelin.

Puhelin asetetaan sille paikalle, jossa kannettavassa tietokoneessa on tavallisesti ohjausalusta ja tietokoneen ja puhelimen yhdistymisen jälkeen sinulla on suurempi näyttö ja oikea fyysinen näppäimistö puhelimeesi. Linda projektissa myös tietokoneen sisään on rakennettu akku, jottei se kuluta puhelimen akkua liian nopeasti. Tietokoneessa on myös sisäänrakennettu tallennusmahdollisuus, jottei sinun tarvitse huolehtia puhelimen muistin loppumisesta. Razer näyttää myös useita esimerkkejä siitä, kuinka puhelimen näyttöä voidaan käyttää yhdessä telakointiaseman kanssa tehostamaan käyttäjäkokemustasi

Linda-projekti on tänä päivänä ainoastaan konsepti, eikä tämän vuoksi ole varmaa tietoa siitä, mikä sen hintataso tulee olemaan tai milloin se tullaan julkaisemaan avoimeen käyttöön.

Stilla Motion

Stilla Motion on ruotsalaisen yrityksen turvallisuussovellus. Kuten tämän vuoden CES-messu osoittaa, Stilla Motion on heidän turvallisuustuote. Stilla Motion on tyylikäs ja pieni kiekon muotoinen laite, joka on suunniteltu suojaamaan arvokasta omaisuuttasi, esimerkiksi laukkuasi.

Stilla Motion kommunikoi iPhone tai Android-puhelimen kanssa Bluetoothin kautta ja se käyttää integroitua kiihdytintä tunnistaakseen liikkeet ja muutokset, jotka aiheuttavat hälytyksen esimerkiksi jonkun koskiessa laukkuusi. Stilla Motionin taustalla on ajatus siitä, että käyttäjä saa nopean ja helpon ratkaisun jonkun asiattoman koskiessa laukkuusi ja näin voit nopeasti reagoida tapahtuneeseen.

Kun olemme aktivoineet Stilla-sovelluksen, sovellus tulee hälyttämään samantien jonkun koskiessa laukkuusi. Stilla Motion-sovellus sallii käyttäjän säätää laitteeseen herkkyyden, jottei se turhaan tule aiheuttamaan hälytystä.

Still Motion on mahdollista ostaa jo tänään 33 euron hintaan, ja se voi olla halpa ratkaisu nopeaan huomion herättämiseesi, jos joku yrittää anastaa laukkuasi.

10. tammi. - päivä 2

Asus Lyra Voice

Asus laajentaa mesh-verkkotuotesarjaansa älykkäällä Alexa-kaiuttimella. Se on tyylikäs kaiuttimen ja mesh-laitteen yhdistelmä, joka on tarkoitettu sulautumaan kotiisi erittäin huomaamattomasti. Se mikä tekee Asus Lyra Voicesta älykkään on juuri Alexa, joka tukee kotisi älytoimintoja, kuten ääniohjausta sekä kommunikaatiota muiden Alexa-tuotteiden kanssa.

Tämä uusi Lyra Voice toimii sekä täydennyksenä nykyiseen Asuksen mesh-verkkoon, että päälaitteena myös silloin, vaikka et saisi pääsyä silloin yhtä moneen ethernet-yhteyteen. Esimerkki jota Asus näyttää CES 2018 messuilla on valitettavasti niin kutsuttu mock-up malli, eikä se tarjoa mitään toimintoja mutta sen muotoilu on sitä vastoin erittäin puhutteleva ja huomiota herättävä.

Verkkotuen, kaiuttimen ja älykotitoimintojen, kuten Alexan yhdistelmä tekee Asus Lyra Voicesta mielenkiintoisen tuotteen sinulle, joka etsit helposti sulautuvaa all-in-one ratkaisua kotiisi. Lyra Voicen odotetaan ilmestyvän markkinoille ensimmäisen 2018 vuosipuoliskon aikana ja Asus on toistaiseksi vielä vaitonainen sen hinta-asettelusta.

LGn uudet TV-laitteet

LG paukuttaa televisioiden suurta rumpua tänä vuonna ja julkaisee useita uusia TV-laitteiden sarjoja. Meille tarjotaan tämän vuoden aikana mm. uusia B, C, E ja W-sarjojen uusia malleja, joista C, E ja W-sarjat tulevat LG:n uusilla Alpha 9 prosessoreilla.

Alpha 9 (A9) on LGn täysin uusi kuvaprosessori, jonka lisääntynyt laskentateho antaa valmistajien uusille TV-laitteille parannetun kohinaneston sekä kuvankäsittelytekniikan, joka vähentää häiriöitä, kuten kohinaa ja kaistatekniikan jumiutumista.

LG ei jätä kehitystä vain parempaan kuvankäsittelyyn ja tehokkaampiin prosessoreihin vaan uudet mallit tulevat myös HFR-tuella, jonka avulla TV-laitteet voivat näyttää 120 kuvaruutua sekunnissa ja niistä muodostuu erittäin yhtenäinen kuva myös supernopeissa sekvensseissä.

Ihan niin kuin nämä LG:n uusien mallien loistavat päivitykset eivät riittäisi, sillä näissä malleissa on mukana myös ThinQ-tekniikka, joka tarjoaa käyttäjilleen Google Home- ja Alexa-tuen älykodin ääniohjausmahdollisuudella.

LG:n uusien mallien odotetaan tulevat markkinoille tämän vuoden toisella neljänneksellä mutta valmistaja ei vielä tässä vaiheessa halua paljastaa niiden hintoja.

9. tammi. - päivä 1

HTC Vive Pro

HTC ei turhaan säästele sanojaan, kun he esittelevät Vive Prota CES 2018-messuilla. Kuten he itse kertovat, niin ne ovat maailman korkearesoluutioisimmat virtuaalitodellisuuden kuluttaja-kuulokkeet. Vivo Pron uusissa OLED-paneeleissa on 2880 x 1600 resoluutio, joka antaa 615 ppi:n pikselitiheyden ja 78% enemmän pikseleitä kuin niiden HTC Vive edeltäjällä. Ne tarjoavat käyttäjälleen syvemmän virtuaalitodellisuuskokemuksen vähemmän näkyvillä pikseleillä, eikä HTC jätä kehitystä vain korkeampaan resoluutioon.

Koko Vive Pro on optimoitu aiemmasta versiosta ja uusi Vive Pro on kevyempi ja niissä on parannettu muotoilu paremmilla säätämisvaihtoehdoilla samoin kuin niissä on integroitu Hi-Fi-vahvistin ja kuulokkeet. HTC panostaa tosissaan heidän virtuaalitodellisuuskehitykseen ja he tietävät, että niin ääneen kuin kuvaankin vaaditaan yhtä suuria panostuksia, jotta virtuaalitodellisuuskokemuksesta tulee täydellinen

Virtuaalitodellisuuskuulokkeissa on kuitenkin vielä tänä päivänä akilleen kantapää ja se on kuulokkeiden johdot. HTC poistaa tämän ongelman Vive Wireless Adaptor- lisälaitteen avulla. Se on langaton pieni laatikko, jonka toiminto perustuu Intelin WiGiG-tekniikkan. Se tarjoaa matalaa latenssia ja lähetys tapahtuu 60 GHz:n kaistalla häiriöiden minimoimiseksi. Vive Wireless Adaptor on yhteensopiva sekä ensimmäisen HTC Viven, että uusimman Vive Pron kanssa ja se on suunniteltu asennettavaksi suoraan kuulokkeisiin.

Juuri nyt ei vielä valitettavasti ole mahdollista saada hintatietoja HTC:n juuri esitellyistä tuotteista. HTC Vive Pro tulee markkinoille tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ja Vive Wireless Adaptor pitäisi ilmestyä markkinoille kesäkuussa 2018.

Arlo Security Light

Netgear laajentaa älykoti-segmenttiään usealla Arlo-sarjan tuotteella. Netgear Arlo Security Light on täysin langaton LED-lamppu integroidulla liiketunnistimella, jonka voit asentaa sekä sisä- että ulkotiloihin sen IP65-sertifioinnin ansiosta.

Arlo Security Light on aivan kuten nimikin paljastaa älylaite, jonka valo syttyy sen havaitessa liikkettö. Tämä ei tietenkään ole mitään uutta auringon alla mutta fakta on se, että Arlo Security Light on täysin langaton, se käyttää sisäänrakennettua paristoa ja sen Wi-Fi tuen ansiosta voit täydentää Arlo-järjestelmääsi tuotteella, joka on erittäin helppo asentaa.

Sovelluksen avulla voit saada huomautuksia aktivoinnista, voit kätevästi säätää valon kirkkautta sekä sädettä ja värejä mutta voit myös ajastaa valaistusaikoja. Lampun paristoaika on noin 20 tuntia jatkuvalla valaistuksella ja se kuinka pitkään Arlo Security Lightin lataus kestää, riippuu täysin konfiguroinnistasi sekä siitä, kuinka usein lamppu syttyy. Netgearin mukaan paristo tulee kuitenkin riittämään moniksi kuukausiksi useimmille käyttäjille. Jos valitset asentaa Arlo Security Lightin kiinteäksi, niin siinä on myös tuki aurinkopaneelilataamiseen, jolloin sinun ei tarvitse irrottaa kameraa lataamisen vuoksi, kun se on asennettu paikoilleen ja siihen paistaa aurinko.

Arlo Security Light tulee liikkeiden hyllyille kevään 2018 aikana, mutta hinnasta ei ole vielä tietoa.