Aihe

Street photography – kamerat ja tarvikkeet, joita ilman et voi olla

Oppaasi betoniviidakossa

Street photography eli katuvalokuvaus on valokuvaustyyli, jonka suosio kasvaa vuosi vuodelta. Mutta mitä se on ja mitä pitää ottaa huomioon katuympäristössä kuvattaessa? Ohjaamme sinut betoniviidakon läpi kohti parhaita kameroita ja lisävarusteita, joiden avulla voit kehittyä katutaiteen mestariksi.

Nikon Z 6II Body

Ikoninen Nikon on kehittänyt Nikon Z 6II Bodyn. Se on peilitön kamera, joka sopii täydellisesti sekä videokuvaukseen että valokuvaukseen.

Kameran täyskuvakenno ja kuvapisteiden täysi tiedonluku merkitsevät tavanomaista laajempaa ja dynaamisempaa aluetta. Se sopii hyvin katutaidevalokuvaukseen, jossa halutaan usein mukaan paljon kerralla.

Jos valokuvaat myöhään illalla ja öisin, voit luottaa siihen, että kameran valonottokyky riittää valaistusolosuhteista riippumatta. Kamera tuottaa puhtaita valokuvia sekä kohinattomia videoita koko ISO-alueella.

Nikon Z 6II Body on kehitetty selviytymään kaikenlaisista ympäristöistä, joten äärimmäiset olosuhteetkaan eivät ole ongelma, olipa kyse sitten pölyisistä kaduista, sumuisista metsistä tai savisista poluista. Kevyt magnesiumseosrunko helpottaa kuljettamista, ja kamera on pöly-, lika- ja kosteustiivis. Jos kuvaat pidemmän aikaa, voit ladata akun videokuvauksen aikana, jotta sinun ei tarvitse koskaan keskeyttää kuvaamista.

Sony a7 IV Body

Sony a7 IV on hybridikamera, joka sopii yhtä hyvin niin valokuvien ottamiseen kuin videokuvaukseenkin. Uusi 33 megapikselin Exmor R -kenno tuottaa teräviä yksityiskohtia ja pehmeitä sävyjä. Lisäksi se tarjoaa 15-vaiheisen dynaamisen alueen.

Sen avulla voit kuvata täydellä tarkkuudella jatkuvalla automaattitarkennuksella jopa 10 kuvaa sekunnissa. Jos olet vauhdikkaassa ympäristössä, 5,5-vaiheinen ja 5-akselinen kuvanvakain auttaa sinua tallentamaan valokuvia ja videoita sisällön laadusta tinkimättä. Voit liikkua vapaasti sekä löytää uusia kulmia ja perspektiivejä täysin taitettavalla ja käännettävällä 1,037 miljoonan pisteen LCD-kosketusnäytöllä. Voit myös käyttää selfietilaa vlogiasi varten tai omakuvien ottamiseksi. Voit suoratoistaa tai luoda uutta sisältöä helposti yhdistämällä USB-C-johdon tietokoneesta kameraan.

Toinen älykäs toiminto on Breathing Compensation, joka parantaa materiaalia vähentämällä huomattavasti Focus Breathingia. Lisäksi AF-assist auttaa tunnistamaan tarkennetun kohdan värimerkitsemällä alueen LCD-näytöllä. Näin näet, mitkä asiat ovat edessä ja mitkä taustalla. Tämä on kamera, joka tuottaa tavanomaista upeampaa materiaalia älykkäiden videotoimintojen avulla.

Panasonic Lumix S5II

LUMIX S5II on suunniteltu vaativimmille valokuvaajille ja videokuvaajille. Se tarjoaa erinomaista suorituskykyä tilanteesta tai ympäristöstä riippumatta.

Mullistavan imaging engine -tekniikan ja uuden 24 megapikselin CMOS-kennon 35 mm:n polttovälin lisäksi kamera on lajissaan ensimmäinen, jossa on Hybrid Phase Detection AutoFocus -toiminto, jonka avulla näet kohteet vaikeimmissakin valaistusoloissa. Järjestelmä on sekä nopea että luotettava 779 automaattitarkennuspisteellä. Kun kamera lukitsee kohteeseen, se jatkaa sen seuraamista, vaikka kuvassa liikkuisi muitakin kohteita.

Jos tarvitset toisen käden vapaaksi, Active I.S auttaa kameran vakauttamisessa. Voit määrittää kameran tärinän ja optimoida vaaka-, pysty- ja kiertoliikkeiden korjauksen niin, että järjestelmä pystyy kompensoimaan huomattavaa tärinää. Siten sinä voit keskittyä yksinomaan seuraavaan kuvaan.

Canon EOS R7

Ikuista katukuva ja odottamattomat hetket Canon EOS R7:llä. Se tarjoaa tuttua EOS-hallintaa ja tuttuja valikoita. Samalla uusi tekniikka ja muotoilu nostavat valokuvaamisen uudelle tasolle.

Tämä hybridikamera on suunniteltu siten, että olet aina valmiina seuraavaan hetkeen. Pienikokoinen kamera on tehokas ja uskomattoman nopea. Se sisältää EOS R -tekniikkaa APS-C-muodossa. Kamera takaa nopean ja eloisan hallinnan DIGIC X -prosessorilla, ja samalla se eliminoi etsimen viiveen.

IBIS-tekniikan avulla voit antaa luovuutesi lentää, sillä voit ottaa kuvia pitkällä valotusajalla ilman jalustaa ilman, että kuvasta tulee epätarkka. Voit eliminoida tärinän ja pitää kuvan vakaana kävellen kuvattaessa. Canon EOS R7:llä voi ottaa jopa 42 RAW-tiedostoa ja 126 JPEG-kuvaa 30 b/s sekvenssissä. Näytä sitten uusi tuotos seuraajillesi tai lähetä se asiakkaalle yhdistämällä kamera älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen Canon Camera Connect -sovelluksella. Jos sinulla on iPhone, voit liittää sen nopealla USB-C-kaapelilla.